به گزارش خبرگزاری«حوزه»در این همایش دو روزه حجج الاسلام والمسلمین محمود ملک دار، معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه، حجج اسلام اکبری، معاون مسکن مرکز خدمات حوزه های علمیه و هادی از مشاورین خانواده سخنرانی کردند.
حجت الاسلام مهدی هادی، به بررسی موضوع شخصیت شناسی ارتباطی پرداخت و گفت: در مرحله اول باید بدانیم واژه «شخصیت» به چه معنا است.
این کارشناس امور خانوده ادامه داد: شخصیت یعنی مجموعه ای ازصفات نسبتا پایدار که فرد را متمایز و قابل پیش بینی می کند.
وی گفت: واژه «شخصیت»، گاهی خود را در ارتباط با آدمها نشان می دهد و در این عرصه انسانها به دسته های، دیکتاتور، بالغ و کودک مأب تقسیم می شوند.
حجت الاسلام هادی با بیان اینکه انسان های دیکتاتور شدیدا نتیجه گرا و اهل انکار و توجیه گرا در مقابل دیگرانند و برای اینکه دچارحقارت در مقابل دیگران نشوند، اقدام به دوری از اطرافیان و افراد می کنند،گفت: این دسته فکر می کنند فقط خودشان می فهمند و عقل کل هستند و کس دیگر چیزی نمی فهمد.
مشاور امور تربیتی خانواده ادامه داد: انسان بالغ بر خلاف دیکتاتورها اهل فهم است و برای دیگران هم در فهم و شعور احترام قائل می باشد و به دنبال نتیجه نیست، بلکه هدف او در هر فعالیتی ارائه خدمت و فرایند گرایی است؛ به دنبال جبران و عبرت گیری در فعالیت خود می باشد و در ایثار گری هم هدفمند و با برنامه است.
وی گفت : در مقابل این دسته، انسان کودک مأب است، این نوع افراد بیشتر به دنبال لذت گرایی اند، از دیگران شدیدا فراری بوده و داری خشم زیاد می باشند و اهل افراط و تفریط در بحث ایثار هستند.
حجت الاسلام هادی افزود: از جمله خصوصیات انسانهای دیکتاتور این است که به دنبال تحقیر دیگرانند، کینه توز می باشند و در مورد ایثار کارهای عجیب انجام می دهند بدان معنا که ایثار نمی کنند؛ ولی یک دفعه کارهای غیر معمول و غیر انتظار در این مسئله انجام می دهند.
این کارشناس خانواده اظهار داشت: آدمهای دیکتاتور در گذشته خود دچار مشکلند و به شدت نگران آینده هستند.
وی افزود: از دیگر خصوصیت انسانهای بالغ این است که زمان حال، جزئی از زندگی آنها است و با عبرت از گذشته، آینده خود را برنامه ریزی می کند.
حجت الاسلام هادی به بیان این که چه کار کنیم که آینده خوبی برای خود به ارمغان بیاوریم اشاره کرد و ابراز داشت: توجه به الگوها علمی، نظری و عملی در دو عرصه مشاهدات و زنده و داستانی از جمله راهکارها برای آینده بهتر است.
مشاور امور تربیتی خانواده گفت: در حال حاضر در جامعه شاهد این هستیم که بعضی ها می خواهند روحیه و شخصیت کودک مأبانه را ترویج دهند و اگر این مسئله اتفاق بیافتد متاسفانه در این صورت شاهد مشکلاتی مانند بی فکری در اثر تخلف و بی رضایتی درمقابل سختیها خواهیم بود و وظیفه حوزه ها را سنگین می کند تا نسبت به این مشکل فکر و اقدامی اساسی کنند.